Netwerkbijeenkomst 5 november 2019

VBS was te gast bij het Astrumcollege in Velp

Op 5 november 2019 was de netwerkbijeenkomst van VBS bij het Astrum College in Velp. Een heel fijne ruimte voor standjes en catering, lokalen voor workshops vlak bij elkaar en een collegezaal voor het plenaire gedeelte die net iets aan de krappe kant was …. maar we konden er allemaal in.
Er waren zo’n 100 leraren, grotendeels van aangesloten scholen maar ook van een aantal van scholen die geïnteresseerd zijn in VBS. Veertien standjes, waaronder die van de plenaire sprekers. Veel geanimeerde gesprekken bij de standjes, tijdens de workshops en gesprekstafels en tijdens de pauzes.

Uit de evaluatieformulieren blijkt dat de plenaire sprekers zeer gewaardeerd werden en dat de extra ronde met pitches van scholen uit de regio nuttig was. Verder is het gesprek met collega’s en uitwisseling toch essentieel bij dit soort bijeenkomsten. Men was iets minder te spreken over de presentatievaardigheden bij sommige workshops of men merkte op dat de spreker niet to the point was.

Zoals altijd kijken deelnemers verschillend naar de onderdelen van het programma. Wat de een heel goed vindt wordt door de ander als matig ervaren. Ook leren we dat we in het programma nog duidelijker moeten aangeven wat men kan verwachten van bijv. een gesprekstafel: het is geen workshop of spreker maar met elkaar in gesprek gaan over een onderwerp zonder dat iemand al echt weet hoe het zit.

Voor het programma van de netwerkbijeenkomst: klik hier

Voor het verslag van de netwerkbijeenkomst: klik hier

Plenaire bijdrage Jan Fokke Oosterhof: klik hier

Workshopronde 1

Anglia Network NL: klik hier
Circulaire economie: klik hier
Gesprektafel Rubrics: klik hier

Workshopronde 2

Plaza Challenge: klik hier
Credits Eigenbaas: klik hier
Materclass energietransitie:
Presentatie: klik hier Teaser: klik hier Van 12 tot 18: klik hier

Workshopronde 3

De nieuwe leerweg GTL: klik hier en klik hier

 

Netwerkbijeenkomst 5 november 2019