Peerprijs 2018

Op 22 maart 2018 werden de prijswinnaars bekendgemaakt van de 11e Prof. Peerprijs

Donderdag 22 maart om 10.15u vond de uitreiking van de prof. Peerprijs 2018 plaats in de Euroscoop Tilburg tegenover Fontys Hogeschool campus Stappegoor. Dit werd gedaan door Sylvia Rijsenbrij, lid van de vakjury 2018.
De uitslag van de vakjury telt voor 50% mee met de einduitslag en is geheel onafhankelijk van de uitslag van de leden tot stand gekomen, die voor de resterende 50% meetelt.

Prijswinnaars

2018_MeewisEr was dit jaar een duidelijke eerste plaats weggelegd voor Vivian Meewis met een combinatiecijfer van 8.2.
Met name het innovatieve karakter van haar inzending werd door beide jury’s het hoogst gewaardeerd.

Ze weet een luilekkerland te schetsen die al vanaf de eerste oogopslag uitdaagt en alle denkvaardigheden activeert om te onderzoeken of een basisinkomen een alternatief is voor kwantitatieve verruiming. Ze laat leerlingen interactief de ontworpen website ontdekken, met als eindresultaat een zelfgemaakt filmpje en een afgelegde toets.

2018_GeestEen welverdiende tweede prijs met een combinatiecijfer van 7.4 was voor Sander van Geest.

Hij heeft een lessenreeks ingezonden die ingezet kan worden in een projectweek bijvoorbeeld en een les hiervan nader uitgewerkt.
Hij daagt de leerlingen uit om met een zelf ontwikkelde interactieve tool, ondersteund door filmpjes en schooltv de welvaartindex van verschillende landen te laten berekenen en te beïnvloeden.

Aan alles is gedacht, ook een handleiding voor de docent die hulp met Google docs kan gebruiken en tips om o.a. stekkerblokken paraat te hebben voor lege accu’s.

2018_MeelsMet slechts 0,1 punt verschil met de tweede plaats verdiende Desiree Meels met een combinatiecijfer van 7.3 de derde prijs.

Zij heeft een inspirerende en uitdagende wixsite gebouwd en neemt leerlingen mee die t.b.v. de op te starten onderneming die VR-brillen gaat verkopen, geld moeten lenen om een scooter en een PC aan te aanschaffen voor deze onderneming.
De kleine lettertjes ‘geld lenen kost geld’ wordt hierdoor duidelijker en keuzes kunnen onderbouwd worden gemaakt in een uitdagende werkvorm.

Materialen

Het materiaal van de winnaars kan worden gedownload vanuit de 'Kennisbank'.

Voor het materiaal van Vivian Meewis : klik hier
Voor het materiaal van Sander van Geest: klik hier
Voor het materiaal van Desiree Meels: klik hier