(Profielkeuze) voorlichtingsmateriaal BE

Zo rond deze tijd gaat de profielkeuzevoorlichting voor derdeklassers op veel scholen weer beginnen. Voor het nieuwe vak Bedrijfseconomie heeft de sectie BE profielkeuzevoorlichtingsmateriaal ontwikkeld dat door VECON—leden vrij te gebruiken is.

Er is een voorlichtingsvideo beschikbaar. De video geeft een korte introductie op het vak en verkent daarna alle domeinen. De video duurt 04.20 min..
Daarnaast is een PowerPoint beschikbaar. In de presentatie is bewust gekozen om onderwerpen slechts globaal te beschrijven zodat elke school daar haar eigen invulling aan kan geven.
Ook heeft de sectie een korte voorlichtingstekst voor de derdeklassers en de decanen gemaakt.

De sectie heeft gekozen voor consistentie in het materiaal waardoor de presentatie dezelfde lijn volgt als de video. Hierdoor kunnen de video en de presentatie elkaar versterken.
Het betreft een HD-video die beschikbaar is via het VECON-kanaal van YouTube. Het kan zijn dat uw viewer niet staat ingesteld voor HD-video’s. Deze instelling kunt u veranderen door op het wieltje rechtsonder in uw viewer te klikken en bij kwaliteit te kiezen voor automatisch of voor HD. Let op: bij een trage internetverbinding loopt een HD-video soms niet synchroon met de tekst.

De link naar de video vind je in de Kennisbank

De presentatie is te downloaden. Bekijk de presentatie goed, want er zijn wat dia’s waar schooleigen informatie moet worden ingevuld of aangepast.

De presentatie staat als bijlage in de Kennisbank

De voorlichtingstekst is geschreven voor derdeklassers en decanen. Hierbij is uitgegaan van de video en de presentatie om de consistentie te bevorderen. In de tekst moet nog wat schooleigen informatie geplaatst worden.

De voorlichtingstekst staat als bijlage in de Kennisbank