Actueel

Het economieonderwijs op middelbare scholen, mbo’s, hbo’s en universiteiten moet vernieuwen om aansluiting te blijven houden bij de samenleving en het werkveld waarin inclusie en duurzaamheid steeds belangrijker worden.
Om deze vernieuwing te ondersteunen en versnellen, organiseren Leren voor Morgen, Het Groene Brein en Our New Economy, met steun van de Goldschmeding Foundation, van 14 tot en met 18 november 2022 de eerste landelijke Week van het Economieonderwijs. Tijdens deze week vinden onderwijsprofessionals inspiratie en handvatten bij het toekomstbestendig maken van hun economieonderwijs.
Voor meer informatie: http://www.weekvanheteconomieonderwijs.nl/

Waarom een sectie vakdidactiek? Lees hier meer

Na een min of meer slapend bestaan stond tijdens de studiedag op 22 maart 2018 weer een bijeenkomst van de sectie vakdidactiek gepland.
Lopende het jaar zijn gesprekken gevoerd en is de LinkedIn groep Vakdidactiek Economie opgericht. (https://www.linkedin.com/groups/13573470)
Ook in de jaren erna was de sectie zichtbaar op de studiedag. Er is jammer genoeg nog geen bestuur. Toch probeert een klein groepje mensen te bouwen aan de sectie.

Hier kun je, geordend per jaar, de stukken van o.a. de jaarvergaderingen vinden:

2019 (zie bijlage)
2020 (zie bijlage)
2021