Aandacht voor ondernemerschap in de onderbouw voor havo/vwo

Spreker(s): Martijn de Vries en Patrick Vaanhold Erasmus Elisa Dikmen en Ruud Huisman Bonhoeffer College locatie Bruggertstraat
Workshopronde: 1
Max. aantal deelnemers: 25

In deze workshop presenteren het Erasmus en het Bonhoeffer College locatie Bruggertstraat hun onderbouwprogramma. In het eerste deel van de workshop presenteren we onze programma’s en proberen we als inspiratiebron voor de aanwezigen te fungeren. In het tweede deel van de workshop willen wij het gesprek aangaan met de aanwezigen. We zullen vragen beantwoorden en hopen ervaringen met elkaar uit te kunnen wisselen en good practices te delen om van elkaar te leren.
Op het Erasmus hebben ze er voor gekozen om de nodige aandacht voor Burgerschap, te combineren met Ondernemerschap. Samen vormen deze twee aandachtsgebieden het vak Ondernemend Burgerschap. Martijn de Vries en Patrick Vaanhold hebben dit vak samen met andere collega's uit diverse andere vakken, vorm gegeven.
Elisa Dikmen en Ruud Huisman nemen jullie mee door het onderbouwprogramma op hun middelbare school. Op het Bonhoeffer College locatie Bruggertstraat hebben de onderbouwleerlingen op de havo en het vwo de keuze om te kiezen voor het vak Business School. Dit keuzevak staat in het teken van projectonderwijs, ondernemendheid en ondernemerschap.

Terug naar het agendapunt