In de (pizza)wereld van producent en consument, Unieke spellen en simulaties voor VWO 4/5/6 leerlingen

Spreker(s): Mette Schoenmaker, Isa van Bergen, Mira van Ginkel, Floor Kersten, Marjolyne Niesing, studenten Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de WUR
Workshopronde: 2
Max. aantal deelnemers: 40

Waar komt jouw pizza vandaan? Welke pizza’s eten Nederlanders graag? Wanneer eten we pizza? Welke wensen hebben wij als het gaat over onze pizza? Hoe kan je als bedrijf hierop inspelen? Wie is mijn doelgroep? Hoe vervoer ik mijn producten? Waar produceer ik mijn producten? Dit en nog vele andere vragen is waar we bij stil staan, tijdens deze workshop.
Studenten Economie en Beleid en Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen van Wageningen Universiteit laten VWO leerlingen op een leuke, interactieve en leerzame manier kennismaken met de uitdagingen van onze huidige maatschappij. Vanuit economisch perspectief behandelen we thema’s als het snel veranderende klimaat, onze voeding maar ook andere soorten van verduurzaming. We hebben verschillende spellen en simulaties ontwikkeld waarmee we met leerlingen tijdens een van de economie lessen aan de slag gaan.

Terug naar het agendapunt