Associatie voor Examinering

De Associatie voor Examinering biedt verschillende examens ook aan voor het voortgezet onderwijs. Dit omdat wij denken dat deze examens zeer geschikt zijn voor deze leerlingen en een mooie aanvulling kunnen vormen op hun cv. Ook kan het ze vrijstellingen opleveren en een flinke voorsprong geven in het vervolgonderwijs!

De Associatie biedt vo-leerlingen de kans om deze examens via uw school af te leggen. Per examen komt dat neer op meer dan 50% korting om deze, in het bedrijfsleven gewaardeerde, diploma’s te behalen.

De volgende examens zijn beschikbaar:

Basiskennis Boekhouden (BKB®)

Met dit diploma heeft uw leerling direct een bewijs van gedegen kennis van boekhouden in handen. BKB® sluit aan op de lesstof van het vak Bedrijfseconomie en heeft vaak een positief effect op het cijfer voor het centraal eindexamen. Kennis van bedrijfseconomie en boekhouden helpt een leerling bovendien bij een goede keuze voor vervolgopleiding of carrière.

Meer informatie en het examenprogramma

Basiskennis Calculatie (BKC®)

BKC® vergroot de rekenvaardigheden van uw leerling. Zij leren bijvoorbeeld hoe je rente en kostprijzen berekent, maar ook hoe afschrijvingen in zijn werk gaan. Zo zijn uw leerlingen goed voorbereid op de praktijk. Samen met Basiskennis Boekhouden (BKB®) levert dit diploma bovendien het Associatiediploma Financieel Assistent op.

Meer informatie en het examenprogramma

Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

Salarisadministratie is een boeiend en afwisselend vak, waar altijd veel werk in is. BKL® is het meest gevraagde diploma voor wie begint in de loonadministratie en bestaat uit de examens Loonheffingen niveau 3 en Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 3. Met BKL® heeft uw leerling een mooi bewijs van gedegen kennis van salarisadministratie in handen.

Meer informatie en het examenprogramma

Basiskennis Ondernemerschap (BKO)

In de huidige arbeidsmarkt wordt een ondernemende houding steeds meer gewaardeerd, ook door werkgevers. Leerlingen die kansen zien en die weten te benutten hebben een voorsprong. Ondernemerschap kun je dus niet vroeg genoeg leren! Dit diploma biedt uw leerling de mogelijkheid om kennis te maken met alles wat komt kijken bij ondernemerschap op het gebied van bedrijfsadministratie, P&O en marketing.

Meer informatie en het examenprogramma

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

PDB® is één van de meest gevraagde diploma’s in het administratief werkveld. Dit Associatiediploma bestaat uit drie examens op mbo niveau 4: Bedrijfsadministratie niveau 4, Kostencalculatie niveau 4 en Financiering niveau 4. Een stevige aanvulling dus op het schooldiploma van uw leerling.

Meer informatie en het examenprogramma

Nieuw: Ondernemerschap niveau 4

Het examen Ondernemerschap niveau 4 is een mooi vervolg op Basiskennis Ondernemerschap. Met dit diploma op zak is uw leerling nog beter voorbereid op het ondernemerschap. De focus ligt op specifieke skills en Personeel & Organisatie. Aan bod komen: Ondernemerschap in het algemeen, Commercie & Sales, Marketing, Financiële & Bedrijfsadministratie en Personeel & Organisatie. Zo wordt de kennis over ondernemerschap naar een hoger niveau getild.

Meer informatie en het examenprogramma

Goed om te weten!

Een combinatie van het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden (BKB®) met het Associatiediploma Basiskennis Ondernemerschap / Ondernemerschap niveau 4 geeft de leerling recht op het functiegericht diploma Financieel Ondernemer. Een extra bewijs van een verdieping en/of verbreding van de kennis.

Geïnteresseerd?

Is uw interesse gewekt en wilt u meer weten over de mogelijkheden die de Associatie biedt voor het vo? Neem dan contact met ons op via examenuitvoering@associatie.nl. Wij zijn u graag van dienst.