Junior Company van stichting Jong Ondernemen

Met het ondernemerschapsprogramma Junior Company van stichting Jong Ondernemen gaan bovenbouw-leerlingen van vmbo, havo en vwo ├ęcht ondernemen. Learning-by-doing staat hierbij centraal. Met Junior Company verrijk je jouw lessen met het ├ęchte werk!

Met een team richten ze een company op en runnen dit een schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen de doelgroep, brainstormen over hun product of dienst, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen of starten een crowdfundingcampagne, houden een administratie bij én gaan ook echt verkopen.
Ze ontdekken waar hun passie en hun talenten liggen en ontwikkelen belangrijke ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid nemen. Deze vaardigheden zijn belangrijk voor hun studie en straks bij een baan.

Junior Company kan goed worden ingezet bij (bedrijfs)economie of het profielwerkstuk. Het programma is gemakkelijk en snel te implementeren in jouw lessen. Er is ook goede aansluiting met de aanstaande praktijkgerichte programma’s voor vmbo en havo.

Jong Ondernemen organiseert door het jaar heen ook toffe evenementen (pitchbattles bijvoorbeeld) en de companies kunnen met elkaar in een (inter)nationale competitie de strijd aangaan.

Scholen die zijn gecertificeerd als VBS krijgen een korting van 10%.
Meer informatie over Junior Company of stichting Jong Ondernemen? Kijk dan op de website van Jong Ondernemen. www.jongondernemen.nl