De VO Gids

De VO Gids is de enige onafhankelijke schoolkeuzegids van Nederland.

Alle kinderen in groep 8 van ruim 6.000 basisscholen in Nederland ontvangen van hun leerkracht de VO Gids. De VO Gids verschijnt in 59 regionale edities en helpt ouders en leerlingen van groep 8 bij een belangrijke keuze: de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.
De VO Gids informeert over praktisch alle aspecten die een rol spelen in deze overgangsfase. De VO Gids is hiermee een complete handleiding met een grote bewaar- en herleesfunctie.

Leerkrachten van groep 8 zijn zeer enthousiast zijn over de VO Gids. Het overgrote deel van de leerkrachten bespreekt de inhoud van de VO Gids in de klas of behandelt de VO Gids tijdens ouderavonden. Het rapport van het laatstgehouden onderzoek sturen wij u graag.

De VO Gids werkt samen met verschillende gerenommeerde onderwijsinstellingen zoals
VOS/ABB, de VO Raad, Stichting Het Zelfstandig Gymnasium en het Landelijk Werkverband Praktijkonderwijs.

De VO Gids en Vecon Business Scholen

De VO Gids en de Vecon Business School werken sinds een aantal jaren samen om leerlingen uit groep 8, hun ouders en de leerkrachten beter te informeren over de mogelijkheid om voor een Vecon Business School te kiezen.

  • In de VO Gids staat een uitgebreid redactioneel artikel over de Vecon Business School met de vermelding van de school en locatie van de deelnemende Vecon Business Scholen.
  • Gecertificeerde Vecon Business Scholen worden ondersteund om met de VO Gids leerlingen in groep 8 en hun ouders te informeren over hun onderwijsaanbod door een gereduceerd tarief. De school krijgt 15% korting.
  • Een gecertificeerde Vecon Business School die nog geen eigen pagina heeft in de VO-Gids krijgt een kennismakingskorting van € 500. 

Voor informatie over de korting klik hier.

In de SchoolWijzer van www.devogids.nl is een aparte keuzemogelijkheid gemaakt voor
de Vecon Business School. Hierdoor zien de bezoekers van de website in één oogopslag welke scholen in hun regio Vecon-gecerificeerd zijn.
Deelnemende scholen aan de VO Gids in de betreffende regio zullen boven aan de selectielijst verschijnen.

Informeert u via 020 570 89 81 of bij uw contactpersoon van de VO Gids wat de mogelijkheden voor uw school zijn!