31 okt Stichting Innovatie Economie-Onderwijs

Lesmateriaal en docentenhandleidingen beschikbaar voor download

Maandag 28 oktober jl. is het eerste exemplaar van het SIEO-Docentenboek overhandigd aan auteur Ton van Haperen.
Samen met Lans Bovenberg heeft hij in dit boek de basis weergegeven van het SIEO-gedachtegoed met betrekking tot het vak economie in de bovenbouw havo/vwo.

De inhoud

Na een introductie met een overzichtshoofdstuk volgen drie hoofdstukken rond de kernconcepten verstandig kiezen, samenwerken en verdelen. Deze hoofdstukken hanteren telkens in drie paragrafen het ritme in balans – uit balans – meer balans.
Hoe ziet een gezonde economie eruit waarbij belangen en doelen in balans zijn? Begrenzingen in rationaliteit en moraliteit brengen belangen en doelen uit balans. De ‘medicijnen’ vrijheid, hiërarchie en vrijwillige binding kunnen, vooral in combinatie, deze onbalans beperken.

Hulpmiddel

Dit boek kan u als docent helpen. Simpelweg door lezen en vragen stellen. Een klein voorbeeld: zet ik de P of de Q voorop bij een lijn die de voorkeuren van een consument weergeeft? En bij een gegeven marktprijs: hoeveel producten koopt die consument dan? Zit ik nu ineens in de marginale analyse? Die deed ik eerst toch pas bij het productengedrag? Is dit eigenlijk een goed idee?
Vernieuwing, verandering en verbetering beginnen bij reflectie op dagelijkse routines.

Interesse?

Het Docentenboek is gratis te downloaden van www.economie-onderwijs.nl.
Uw feedback stellen we zeer op prijs en kunt u mailen naar info@economie-onderwijs.nl.

We wensen u veel plezier bij het lezen en het toepassen in de les!

Meer actueel nieuws

Naar het nieuwsoverzicht