15 juni 2023 donderdag vanaf 15:00 Utrecht

Conferentie: Werken aan basisvaardigheden rekenen-wiskunde in alle vakken

Wiskunde is geen op zichzelf staand vak: de dingen die leerlingen bij wiskunde leren worden toegepast in heel veel andere vakken.

NVvW en Platform Rekenbewust vakonderwijs organiseren op 15 juni 2023, samen met KNAG, Vecon en NVON, een conferentie voor docenten van onderbouw vmbo en havo/vwo over de basisvaardigheden rekenen-wiskunde in alle vakken.

Een van de moeilijkste dingen voor leerlingen is om te herkennen wat ze bij het ene vak leren eigenlijk hetzelfde is als ze bij een ander vak leren. We krijgen dan ook vaak van docenten de vraag: hoe gaan andere scholen hiermee om. Hoe krijgen we de leerlingen zo ver om bij economie of natuurkunde toe te passen wat ze bij wiskunde geleerd hebben?

Tijdens deze conferentie bieden we je handvatten om hiermee op een manier die bij jou en je collega’s past om te gaan. Voor deze conferentie is het noodzakelijk dat je met minimaal 2 docenten van je school komt. Een wiskundedocent en een docent van een ander vak, zoals bv economie, natuurkunde, scheikunde, biologie of aardrijkskunde. Samen gaan jullie, onder begeleiding, aan de slag met het leren van elkaars aanpak, je gaat kijken of je tot een gezamenlijke aanpak kunt komen die bij jouw school en collega’s past.

Het is een praktische conferentie, waar je zelf aan de slag gaat om het onderwijs in jouw school voor alle leerlingen herkenbaarder te maken. Het resultaat van deze middag zal een poster zijn, die je in jouw school, in jouw klassen kunt ophangen. Een poster, speciaal voor jouw school.

Geef je nu, samen met je collega’s op. Er is plek voor maximaal 10 scholen.

Programma

15.00 – 15.10 Opening

15.10 – 15.40 Basisvaardigheden, wat zijn het eigenlijk

15.50 – 16.45 Onderwijs café om van elkaar te leren

16.45 – 18.00 Werken aan de posters

18.00 – 18.30 Diner (inclusief)

18.30 – 19.30 Afwerking en conclusies

Kosten

Leden van de NVvW, NVON, Vecon en KNAG betalen € 20,-

Niet leden betalen € 35,-

De vierde collega van dezelfde school komt gratis.

Meldt je hier aan: https://www.nvvw.nl/agenda/werken-aan-basisvaardigheden-rekenen-wiskunde-in-alle-vakken/

Meer op de agenda

Naar het agenda overzicht