26 november 2020 donderdag vanaf 15:30 Rotterdam

Erasmus School of Economics

Jeroen van Haaren over de economie achter het bestaan van steden

Erasmus School of Economics nodigt je van harte uit voor een online scholingsbijeenkomst op donderdag 26 november. In deze scholingsbijeenkomst vertelt stedelijk econoom Jeroen van Haaren over de economie achter het bestaan van steden. Waarom trekken steden veel bewoners, bedrijven, investeerders en bezoekers aan? In zijn werk als stedelijk en regionaal econoom onderzoekt hij allerlei steden. Hij kijkt daarbij naar de samenhang tussen de arbeidsmarkt, woningmarkt en voorzieningen in de stad. Hij adviseert bestuurders en beleidsmakers bij het ontwikkelen van economische groeistrategieën voor de stad.

In zijn lezing gaat Jeroen in op de reden achter het bestaan van steden: agglomeratiekracht. Juist omdat er zich in steden zoveel mensen concentreren, wordt de stad aantrekkelijker. Het is in steden veel makkelijker om nieuwe contacten te leggen en om kosten te delen. Ook gaat hij in op de vraag of het voor steden slimmer is om zich te concentreren op een enkele economische sector, en hierin te specialiseren, of juist om op meerdere paarden te wedden en te mikken op een diverse economie.

Over Jeroen van Haaren

Jeroen van Haaren is stedelijk en regionaal econoom. Hij onderzoekt arbeidsmarkten, vastgoedmarkten, voorzieningen en de relaties daartussen. Werkgelegenheids- en productiviteitsgroei, betaalbaarheid op de woningmarkt, maar ook stedelijke aantrekkelijkheid zijn onderwerpen waar Jeroen onderzoek naar heeft gedaan. Het onderzoek van Jeroen kenmerkt zich door een op feiten gebaseerde aanpak en is vaak data gedreven, maar met oog voor praktische toepassingen. Jeroen adviseert bestuurders en beleidsmakers bij het bepalen van strategieën om evenwichtige groei in steden en regio’s na te streven. Jeroen geeft vastgoedeconomie en ruimtelijke statistiek aan de Erasmus School of Economics.

Datum
Donderdag 26 november 2020
Online webinar via Zoom (uiterlijk twee dagen voor de webinar ontvangen deelnemers de link)
15.30 uur – 16.30 uur

Aanmelden
Meld u aan voor deze scholingsbijeenkomst. Aan deelname zijn geen kosten verbonden

Meer op de agenda

Naar het agenda overzicht