Ondernemenderwijs leren

Spreker(s): LE-Network
Workshopronde: 4
Max. aantal deelnemers: 18

In de workshop 'ondernemenderwijs leren' bieden wij u in een kort tijdsbestek een ervaring met behulp van spelsimulatie in combinatie met inzichten uit de neuro- en gedragswetenschap.

Een workshop die past bij de wake up call 'het morgen en de toekomst die nog volgt anders te doen dan gisteren'.
Laat u inspireren en meld u aan voor de workshop!

Toelichting

Re.invent biedt onder de noemer 're.conomy' spelsimulaties aan als aanvulling op de door u gebruikte lesprogramma’s. Met de aangeboden spelsimulaties wordt een leeromgeving geboden voor de generatie van nu.
Bij spelsimulaties worden complexe theorieën op het gebied van economie en ondernemerschap in spelvorm gegoten waardoor ze voor de spelers begrijpelijk worden overgebracht. Met behulp van spelsimulaties gaat leren min of meer automatisch en het is bewezen dat de lesstof langer blijft hangen! Deze aspecten van spelsimulatie hebben ervoor gezorgd dat er op dit moment al veelvuldig gebruik gemaakt wordt van deze vorm van het verwerven van inzicht.
Voor het onderwijs zijn enkele spelversies ontwikkeld die aansluiten op de vakgebieden Economie en Ondernemen in het vmbo en Handel, Ondernemerschap en Commercie in het mbo. De spelsimulatie sluit aan bij de kenniscomponenten en de ontwikkeling van professionele vaardigheden.
In de spelsimulatie nemen de leerlingen deel aan een circulaire economie. Ze ervaren economische begrippen en tegelijkertijd de uitdaging van het ondernemen. In de evaluatie tussen de verschillende spelronden kan gereflecteerd worden op de opgedane kennis maar evengoed op de vaardigheidsontwikkeling.

Terug naar het agendapunt