Keuzevak ‘Internationale handel’

Spreker(s): Comenius College Leeuwarden: Wim Peeters en Yvonne Vonk
Workshopronde: 2
Max. aantal deelnemers: 35

Bij het bekend worden van de keuzevakken van Economie & ondernemen, misten Wim Peeters en Yvonne Vonk – docenten E&O op CSG Comenius te Leeuwarden – een in hun ogen belangrijk vak: internationale handel.

Internet kent geen landsgrenzen en daardoor verandert de wereld waarin ondernemers – groot of klein – opereren. Klanten van buiten Nederland kunnen bestellingen plaatsten op je webshop en het is veel makkelijker en soms goedkoper om in het buitenland in te kopen. Wat betekent dat voor een ondernemer? Wat komt er kijken bij het versturen van goederen naar een ander land? Hoe zorg je ervoor dat je klant betaalt? Wat heeft de douane hiermee te maken? Waar liggen die landen eigenlijk en welke taal spreken ze daar? Hoe communiceer je met deze klanten en waarmee moet je dan rekening houden? Kan je zomaar van alles inkopen in andere landen? Welke consequenties heeft dat voor die landen en hoe hou je daar als ondernemer rekening mee?

Vragen waar we leerlingen in het vmbo al mee in aanraking willen laten komen, omdat dit niet alleen te maken heeft met mogelijke beroepen in de internationale handel, maar met veel meer sectoren en beroepen.

Wim en Yvonne vertellen jullie over de stappen die ze al hebben genomen en waar ze op dit moment mee bezig zijn, over samenwerkingen met het ROC en andere instanties en over de ervaringen tot nu toe.

Terug naar het agendapunt