De Schoolwebwinkel

Spreker(s): Jolanda Luimes
Workshopronde: 1
Max. aantal deelnemers: 35

De Schoolwebwinkel verbindt theorie écht met de praktijk.

De Schoolwebwinkel is een leermethode waarbij leerlingen zelf een échte webwinkel opzetten voor de school. Deze gaat live en wordt beheerd door de leerlingen in een webshopteam. Alles is echt!

Wat er online verkocht wordt, bepalen de leerlingen zelf. Dit kunnen zelfgemaakte of 2e hands producten zijn. Maar ook bijvoorbeeld diensten of je kunt spullen inkopen en weer doorverkopen.

Met volledig lesmateriaal wordt een professionele webshop opgezet. Betaalsystemen zijn al aan de webshop gekoppeld. Bovendien zijn de verkopen uit de schoolwebwinkel vrijgesteld van btw. Alles is financieel en juridisch goed geregeld.
Een schoolwebwinkel is er voor het voortgezet onderwijs en het MBO.
Het verpakt alle 21st Century Skills in één concreet project.
De functies van het webshopteam kunnen verdeeld worden, waardoor er beroepsoriëntatie plaatsvindt. Leerlingen leren hoe je de webwinkel inricht, hoe je reclame maakt en hoe je geld verdient. Ze zorgen ook voor de afhandeling van de bestelling inclusief de verzending van de pakketten.
Ze leren wat ondernemerschap is. Maar ook wat mediawijsheid is en hoe je moet programmeren.
De Schoolwebwinkel laat zien wat economie in de praktijk is.
In de workshop zijn het de docenten die hun ervaringen met de schoolwebwinkel gaan delen. Zij vertellen over de lesstof, de praktijkopdrachten, de webshop, de CMS handleiding en hun invulling op school. Deelnemers aan de workshop zullen zien dat De Schoolwebwinkel profielen aan elkaar verbindt.

 

Terug naar het agendapunt