GoFuture - Onderneem jouw toekomst! (Didactiek)

Spreker(s): Lucas van Kan, Serious Game Media en Jos Olsthoorn, docent Kandinsky College
Workshopronde: 2
Max. aantal deelnemers: 30

Lef, samenwerken en autonomie leer je niet uit een boek. Wél zijn dit de vaardigheden die bepalend zijn voor het latere succes van de leerlingen van nu!
GoFuture is een serious game die leerlingen uitdaagt en er met behulp van gametechnieken voor zorgt dat ze gemotiveerd raken om te leren, omdat ze willen dat hun zelfgekozen project slaagt. Leerlingen starten een eigen onderneming of organiseren een activiteit en volgen al ondernemend de verhaallijn in een digitale omgeving met uitdagingen. Ze doorlopen alle aspecten van een modern businessplan en doen daarnaast een uitgebreide zelfanalyse. Gaandeweg presenteren ze hun plannen aan een panel van real life ondernemers. Zo krijgen ze feedback van deskundigen en vermengt de echte wereld zich met de digitale wereld van GoFuture.

GoFuture biedt leerlingen vrijheid, een zelfstandig werktempo en ruimte om hun eigen pad te kiezen met begeleiding van een coach. De docent neemt de rol van coach aan, gaat met leerlingen in gesprek en helpt hen te groeien van rookie naar topondernemer. De leerlingen werken in teams aan hun (ondernemings)plan en houden hun eigen ontwikkeling bij door middel van een vlog.
Meer informatie? www.gofuture.nl

Terug naar het agendapunt