De Betekeniseconomie vaag? Helemaal niet! (EC)

Spreker(s): Kaj Morel, de Betekenisfabriek
Workshopronde: 1
Max. aantal deelnemers: 30

Hallo. Mijn naam is Kaj Morel. In mijn recente artikel in het Tijdschrift voor Economisch Onderwijs (no. 6, november 2016) roep ik op tot het opnemen van de betekeniseconomie in ons economisch onderwijs. In de betekeniseconomie is ‘maatschappelijk van betekenis zijn de primaire vorm van waarde-uitwisseling.’ (Kees Klomp, Handboek betekenisvol ondernemen, 2016).
Vanuit mijn organisatie, de Betekenisfabriek, en als voormalig lector bij Saxion heb ik me de afgelopen 7 jaar intensief verdiept in deze alternatieve economisch-maatschappelijke benadering, die door steeds meer mensen als serieus alternatief voor de huidige vrijemarkteconomie wordt gezien.

In twee workshops, die ook afzonderlijk te volgen zijn, wil ik mijn oproep kracht bijzetten.
In de workshop De Betekeniseconomie vaag? Helemaal niet! laat ik deelnemers aan de hand van filmfragmenten gevoel krijgen bij wat de betekeniseconomie inhoudt. Tevens presenteer ik mijn tien uitgangspunten van de betekeniseconomie.
De workshop De Betekeniseconomie in de klas is voor de doeners onder ons. In drie kwartier ontwikkelen we ‘iets’ om leerlingen in aanraking te brengen en aan het werk te zetten met de betekeniseconomie. Iets dat hen aanspreekt, aan het denken zet en uitdaagt. Het moet lekker concreet zijn en in korte tijd te realiseren. Zodat we het nog in 2017 kunnen gebruiken in de klas. Een mooie uitdaging toch? Doe je mee?

Terug naar het agendapunt