You’ve got the power

Serious game over de energietransitie voor het VO (bovenbouw)

Hoe gaan we samen een duurzame toekomst tegemoet? Deze vraag doemt steeds vaker en heviger op. De energietransitie is een cruciale stap naar die toekomst. We zitten nu middenin de energietransitie. Op weg naar een wereld waar de energievoorziening 100% duurzaam is.

Wil jij ook in jouw klas dit onderwerp behandelen? Maar dan wel op een leuke manier? Speel dan de serious game You’ve got the power. Zodat ook jouw leerlingen straks een duurzame toekomst mogelijk kunnen maken.

Met You’ve got the power staat centraal: hoe zorgen we voor de energietransitie? Jouw leerlingen ervaren de impact van de keuzes die partijen maken die betrokken zijn bij de energietransitie. Ze kruipen zelf in de rol van bijvoorbeeld een stadsbestuur of energieleverancier. Hoeveel elektriciteit kopen of verkopen ze? Bouwen ze een centrale? En geeft de overheid hier subsidie voor? Ze strijden in teams tegen elkaar en voeren doorlopend onderhandelingen om het beste resultaat te bereiken. Zo ontdekken ze met welke andere partijen ze afspraken kunnen maken om er zelf én als maatschappij beter van te worden. Want dat is het uiteindelijke doel!

You’ve got the power kan ingezet worden bij de vakken Economie, Aardrijkskunde of Maatschappijleer en sluit aan bij de 21e eeuwse vaardigheden.

Ga naar youvegotthepower.nl en start het spel!

URL: https://youvegotthepower.nl/
Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=cD8BCy1zPP8

Naam uitgeverij: Eneco
Naam methode: You’ve got the power
Url: https://youvegotthepower.nl/
Schooltype: VO(en MBO)
Vakken: economie, aardrijkskunde en maatschappijleer