Nederlandse Associatie voor Examinering

Een Associatiediploma uit de diplomalijn Ondernemerschap toont een verdieping en/of verbreding van kennis aan en vergroot de kans op succes! Het versterkt het cv van leerlingen, kan vrijstellingen opleveren en geeft hen een flinke voorsprong in het vervolgonderwijs.

 

'Must’ voor ondernemende leerlingen: Associatiediploma Ondernemerschap

Met de examens uit de diplomalijn Ondernemerschap van de Nederlandse Associatie voor Examinering biedt u uw leerling een stevige basis voor het zelfstandig ondernemerschap en meer kansen op de arbeidsmarkt. Voor het voortgezet onderwijs bieden we drie examens: Basiskennis Ondernemerschap, Basiskennis Boekhouden (BKB®)/Elementair Boekhouden en NIMA Basiskennis Marketing.

De Associatie biedt vo leerlingen de kans om met meer dan 50 % korting diverse, in het bedrijfsleven gewaardeerde, diploma’s te halen zoals het bekende Associatie BKB®/Elementair Boekhouden en NIMA Basiskennis Marketing. Niet alleen de korting biedt de school en de leerlingen meer mogelijkheden voor het behalen van een extra diploma, ook het feit dat vo-leerlingen de kans krijgen om het examen in een vertrouwde omgeving af te leggen is voor deze jonge leerlingen heel prettig.

Basiskennis Ondernemerschap

Dit diploma geeft uw leerling brede kennis op het gebied van ondernemerschap. Hij/zij maakt kennis met belangrijke aspecten als bedrijfsadministratie, P&O en marketing. Basiskennis Ondernemerschap is zeer geschikt voor zowel mavo-, havo- als vwo-leerlingen.

Voordelen voor uw leerling:

Ondersteunt diverse lesstof en maakt het toegankelijker.
Waardevol voor de toekomstige carrière: ondernemerschap wordt in het bedrijfsleven gezien als een belangrijke eigenschap van een werknemer.
Kennis van bedrijfsadministratie, P&O en marketing helpt de leerling bij de keuze voor een vervolgopleiding of een (zzp) carrière.
Meer informatie en het examenprogramma vindt u hier.

Basiskennis Boekhouden (BKB®)/Elementair Boekhouden

Een gedegen kennis van bedrijfseconomie en boekhouden is belangrijk, zeker voor leerlingen met het vak Bedrijfseconomie. Met dit diploma heeft de leerling een gedegen bewijs van boekhouden in handen. De studiebelasting bedraagt ca. 40 contacturen. Het examen is met name geschikt voor havo/vwo, maar kan ook in mavo plus klassen worden aangeboden.

Voordelen voor uw leerling:

Elementaire kennis van boekhouden is algemeen vormend.
Ondersteunt de lesstof van het vak bedrijfseconomie en maakt het toegankelijker.
Helpt de leerling bij de keuze voor een vervolgopleiding.
Levert voor diverse vakken in vervolgopleidingen een vrijstelling op.

Meer informatie en het examenprogramma vindt u hier

NIMA Basiskennis Marketing

Het examen NIMA Basiskennis Marketing toetst de basisbeginselen van marketing. Leerlingen leren feitelijkheden en praktijksituaties te herkennen, interpreteren en verklaren. Dit examen sluit daarmee goed aan op leerdoelen van de havo- en vwo-leerling met het vak Bedrijfseconomie. Dit NIMA-diploma is waardevast en daarmee een waardevolle aanvulling op het cv. De studielast bedraagt ca. 40 uur.

Voordelen voor uw leerling:

Ondersteunt de lesstof van het vak bedrijfseconomie.
Is algemeen vormend
Helpt bij de keuze voor een vervolgopleiding of de beroepskeuze.
Kan vrijstellingen opleveren bij het vervolgonderwijs. De leerling komt automatisch in het officiële openbare NIMA-diplomaregister.

Meer informatie en het examenprogramma vindt u hier .