Jong Ondernemen

Tijdens Junior Company richten de leerlingen hun eigen company op en deze runnen ze één schooljaar.

De leerlingen verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden hun financiële administratie bij. Leerlingen ervaren zo op een praktijkgerichte manier hoe het is om een eigen bedrijf te runnen. Ze ontdekken waar hun talenten liggen en welke rol binnen een onderneming het beste bij hen past. De jongeren kunnen door middel van de evenementen van Jong Ondernemen de concurrentie aangaan met andere junior companies.

Junior Company bestaat uit twee varianten, Junior Company vmbo en Junior Company havo/vwo. Op deze manier is het programma afgestemd op het niveau van de leerlingen en de eisen van het onderwijs. Dankzij de programma's van Jong Ondernemen sluit het onderwijs goed aan op de huidige maatschappij en het bedrijfsleven. Het programma is daarnaast goed te implementeren in het onderwijs.

Het programma sluit aan op competentiegericht onderwijs en geeft leerlingen de kans om theoretische kennis in de praktijk toe te passen.

Scholen die zijn gecertificeerd als VBS krijgen een korting van € 66,- per leerlingbedrijfje in het programma Junior Company.