Commissie AEEE

De Vecon is, samen met ongeveer 11 'zusterverenigingen', actief lid van de Association of European Economics Education (AEEE) en levert een bijdrage aan hun conferenties.

“PREPARING FOR THE FUTURE: Teaching economics for a sustainable world.”

24ste conferentie voor Europees economisch onderwijs van 12-14 oktober 2023, Leeuwarden, Nederland

De AEEE conferentie is een bijzondere conferentie, want het is één van de weinige cinferenties waarin docenten en onderzoekers elkaar ontmoeten en van en met elkaar leren. Het is een conferentie van deelnemers voor deelnemers.

De website van AEEE zegt over het hoofdthema (Preparing for the future) het volgende:

“How is the production of a community limited? Would this limit be soonest reached by an agricultural or a manufacturing community?” - Cambridge University B.A. examination, 1878

“There is no assignable limit to the development of either men’s desires or nature’s resources.”
- The Elements of Political Economy, Wayland and Chapin, 1878

Economics education has long addressed sustainability. But its role has evolved, especially in recent years. Throughout much of the 20th century, the various aspects of sustainability were generally
presented as fragmented and marginal within the traditional frame work. Now, emerging approaches recognize their interdependence and assign them a centrality in economics education that reflects
their importance in this century. We examine these developments.

Tijdens de conferentie wordt er op meerdere manieren gekeken naar dit hoofdthema. Daartoe worden er bijdragen gevraagd op verschillende vlakken namelijk:
Duurzaamheid;
Ondernemerschap en bedrijfseconomie;
Financiële Zelfredzaamheid;
Alternatieve benaderingen van een les;
Hoe leidt je leraren op?

Dat betekent echter niet dat bijdragen die niet (volledig) zijn te plaatsen in één van bovenstaande gebieden geweigerd worden.
De conferentie is een conferentie van en voor deelnemers. De AEEE roept dan ook alle deelnemers op een bijdrage te leveren.

De 24ste conferentie voor Europees economisch onderwijs wordt van 12 tot 14 oktober gehouden op NHL Stenden in Leeuwarden.
Een conferentie in deze aantrekkelijke en gezellige stad maakt jezelf ontwikkelen extra prettig.

Zie voor meer informatie: http://economicseducation.eu

Contactpersoon

Theo Roos
tel. 06-42013410,
e-mail: vecon@yourchance.nl

Voor meer informatie over de AEEE: klik hier