Werkgroep AEEE/internationaal

De Vecon is, samen met ongeveer 11 'zusterverenigingen', actief lid van de Association of European Economics Education (AEEE) en levert een bijdrage aan hun conferenties.

Missie van de AEEE is het verbeteren van het onderwijs in de economische vakken in Europa.

Eén van de hoofdtaken van de AEEE is het organiseren van een tweejaarlijkse conferentie voor docenten en opleiders van docenten (bedrijfs)economie. Een Europees land treedt gedurende drie dagen op als gastland. Vaak in de omgeving van een hogeschool of universiteit.
De AEEE zorgt ervoor dat de deelnemer drie dagen lang intellectueel gevoed wordt op de meest uiteenlopende manieren: gerenommeerde keynotespeakers gaan in op actuele ontwikkelingen, teachertrainers en docenten delen hun ervaringen en bevindingen in verschillende workshops en PhD-studenten delen de uitkomsten van hun onderzoek. Altijd is er ruimte voor discussie en voor innovatie. Voertaal Engels. De eerste conferentie was in 1976, in Antwerpen. 

Last but not least: het sociale programma. De conferentie wordt meestal gehouden in een omgeving die uitnodigt tot nadere verkenning: in augustus 2016 zijn de deelnemers van de 21e conferentie in Kufstein in Oostenrijk natuurlijk op de 12e-eeuwse vesting geweest, heeft men een echte Tiroler avond bezocht, heeft men kunnen ‘hiken’ en wijn kunnen proeven.
De conferentie gaat eigenlijk bijna 24 uur per etmaal door………..

"TO CHANGE OR NOT TO CHANGE: THAT IS THE QUESTION!
ECONOMICS AND BUSINESS EDUCATION IN A TRANSFORMING SOCIETY"

In 2018 wordt de AEE-conferentie van woensdag 22 augustus tot en met zaterdag 25 augustus gehouden op het Ørestad Gymnasium in Kopenhagen.

De volgende thema’s zullen op de conferentie aan de order komen:

  • Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële geletterdheid;
  • Economie en de maatschappij, waaronder duurzaamheid en de “shared economy”
  • Alternatieve werkvormen

Zie voor meer informatie: http://economicseducation.eu

Contactpersoon

Theo Roos
Prinses Margrietlaan 14, 2461 VC Ter Aar,
tel. 06-42013410,
e-mail: vecon@yourchance.nl

Voor meer informatie over de AEEE: klik hier