22 november 2018 donderdag vanaf 09:00 Radboud Docenten Academie

Docentendag Economie en Bedrijfseconomie: De zelfredzame burger

Uit het onlangs verschenen rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR): Weten is nog geen doen. Een realistisch perspectief op redzaamheid, blijkt dat lang niet elke Nederlander in staat is om zelfredzaam te zijn. Zowel de laag- als hoogopgeleide Nederlander heeft moeite met zelfredzaamheid op het gebied van gezondheid, digitalisering, persoonlijke financiën en de arbeidsmarkt. Deze moeite uit zich in het feit dat de mens niet altijd in staat is rationele en logische keuzes te maken.

Binnen het schoolvak economie is die boodschap vertaald naar een vergrote aandacht voor psychologische factoren die een rol spelen bij individuele keuzes. Bij bedrijfseconomie zal binnen het nieuwe examenprogramma het onderdeel financiële zelfredzaamheid een duidelijke stempel drukken.

Tijdens de docentendag zijn er verschillende workshops en lezingen die vanuit zowel een economisch als bedrijfseconomisch perspectief hun licht laten schijnen over de zelfredzame burger.
Op donderdag 22 november organiseert de sectie Economie en de Radboud Docenten Academie een Docentendag rond het thema 'de zelfredzame burger'.

De dag vindt plaats van 09.00 uur tot 15.30 uur en begint in het Elinor Ostromgebouw.
Meer informatie en het aanmeldformulier kun je vinden op www.ru.nl/economie/docentendag.

Meer op de agenda

Naar het agenda overzicht